KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Náš partner
Zákaznický e-mail
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
Všeobecně se má zato, že tato zvláštní polévka má rodný list z Ruska. Někteří autoři kuchařských knih, jako na příklad Ali Bab (Labužnická kuchyně –Gastronomie pratique) považují boršč (Barszcz) za polévku z Polska. V každém případě jde o mimořádně dobrou přesnídávkovou polévku, která se hodí do zimního počasí.
Na 5 porcí budu potřebovat:
250 g hovězího předního, 100 g vepřové plece, 150 g kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev), zelí hlávkové 100 g, l brambor, 1 cibuli, 2 rajčata nebo lžíce rajského protlaku, 50 g červené řepy, slaninu, 2 lžíce mouky, 2 lžíce zakysané smetany, sůl, pepř, bobkový list, nové koření, sladkou mletou papriku
Omyté maso jsem vložil do studené vody, přidal, celý pepř, nové koření a bobkový list, a vše vařil na mírném stupni asi 2 hodiny. Maso musí být měkké, vepřové je dříve uvařené, proto jsem ho vytáhl dřív. Do vývaru jsem pak přidal očištěnou kořenovou zeleninu nakrájenou na plátky, hlávkové zelí a na kostičky nakrájený brambor a nechal asi 15 minut povařit. Na pánvi jsem rozpustil na kostičky nakrájenou slaninu, zaprášil mletou sladkou paprikou a dal do polévky. Ve smetaně jsem pak rozmíchal hladkou mouku (lépe je mouku ve smetaně rozmixovat) nalil do polévky, přidal na nudličky nakrájenou červenou řepu a asi 20 minut vařil. Nakonec jsem přidal nakrájené vařené maso. Výsledkem je polévka načervenalé barvy, celkem řidší konsistence, mírně nakyslá a s masovou a zeleninovou chutí a vůní.