KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
Náš partner
Zákaznický e-mail
KONZUM, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí
informuje spotřebitele o tom,
že subjektem mimosoudního řešení spotřebitelských sporů je Česká obchodní inspekce se sídlem v Praze 2, Štěpánská 567/15, PSČ 120 00, www.coi.cz .
Kontakt
Tvardkova 1191
562 13 Ústí nad Orlicí
Tel.: +420 465 553 111
E-mail: info@konzumuo.cz
V poslední době se začalo prodávat v prodejnách Konzumu kysané dobrovodské zelí, které patří do skupiny výrobků, zařazených do výběru soustředěného pod značku „Jsme tu doma“.
Nabízím zpracování tohoto zelí na jiný způsob.
Budu potřebovat pro 4 osoby:
600 g vepřového bůčku nebo krkovičky, 600 g kysaného zelí, 100 g sádla, l velkou cibuli, mletou papriku, 100 g cukru, 1 dl sladké smetany, 2 nožičky klobásy, pepř a sůl.
Vepřové maso nakrájím na plátky, osolím, opepřím a rychle opeču na poloviční dávce sádla. Podliji trochu vodou nebo vývarem a dám péci. Na pánvi zpěním na druhé polovici sádla nakrájenou cibulku, zapráším sladkou mletou paprikou a přidám zelí, které jsem před tím překrájel. Přidám cukr a zamíchám, aby se zelí obarvilo paprikou do červena. Ochutnám. Zelí nesmí být příliš kyselé a pokud je, přidám ještě další cukr.
Jakmile je maso měkké, vyjmu je na talíř a do pekáčku dám vrstvu zelí, na to upečené maso a směs uzavřu další vrstvou zelí. Nakonec na zelí dám nakrájenou klobásu a zaliji sladkou smetanou. Peču ještě 15 – 20 minut a je hotovo.
Nejlépe chutná Kološvarské zelí s bramborovým knedlíkem.